Nepnieuws en bangmakerij LPG

Nepnieuws en bangmakerij LPG

De LPG adverteert breeduit met de stelling dat een samengaan van de 5 gemeentes in het Land de inwoners veel geld kost. Dat is hartstikke onjuist. Men kan de cijfers ook niet onderbouwen!

Het rijk heeft de regio toegezegd dat ingeval de gemeentes samengaan er een financiƫle compensatie komt voor de overgangsperiode ter grootte van de extra kosten. We hebben het dan over 20 tot 23 miljoen Euro.

N a de overgangsperiode zal de nieuwe gemeente zijn eigen broek moeten ophouden, wat ook makkelijk kan omdat je in de grotere gemeente efficiƫnter en kostenbewuste kunt handelen.

Verder is Grave qua woonlasten nu een van de duurste gemeenten in het Land van Cuijk ( zie www.coelo.nl) . Net als bij de opgeheven gemeente Ravenstein zullen de woonlasten gaan dalen na een herindeling. Uiteindelijk profiteert u als inwoner van Grave van een grotere gemeente

Deel op social media

©VPGrave 2014 - 2020